Wall House

Wall house is a 200m2 summer house situated in the north part of the island of Paros. Its spaces are organized in reference to a stone wall that runs along the north, longer side of the house. All the spaces are attached to that wall and are ‘opening’ themselves to the south side, beings protected from the strong north winds while taking advantage at the same time from the view to the sea. Therefore openings on the south side are larger, both in size and in number, while openings in the north side are smaller and oriented in such a way that they minimize the impact of the north winds while maintaining view to the north west where the house is also looking at the sea.

axon-1
wallhouse-rendering-05
topo
wallhouse-rendering-02
axon-2
ground-floor-plan
wallhouse-rendering-03
section-a
section-b
wallhouse-rendering-01

acknowledgements: images contain elements from ‘Sexy Beast’ by Jonathan Glazer

>>info:
design:object-e | Dimitris Gourdoukis & Katerina Tryfonidou with Nefeli Charhari
structural engineer:Giorgos Oikonomopoulos
date:2010 | 2016
Wall HouseDimitris Gourdoukis
0